ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Куди зверне Усик? Три вдалих і три невдалих візити крузерів в хевівейт

Куди зверне Усик? Три вдалих і три невдалих візити крузерів в хевівейт
236356 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олександр Усик 25 вересня в Лондоні на стадіоні Тоттенхема в бою з грізним британським панчером Ентоні Джошуа знову спробує увірватися в історію і стати одним з небагатьох боксерів з чемпіонськими титулами в крузервейті і суперважкому дивізіоні.

Саме час згадати історії трьох боксерів, на яких Усику варто орієнтуватися в прагненні підпорядкувати своїй волі вагову категорію гігантів. А щоб не виникало зайвих ілюзій, поговоримо й про тих крузерів, хто не потягнув тягар хевівейту.

Вони домоглися успіху

Евандер Холіфілд (США)

Послужний список: 44-10-2 (29 КО)

Титулів в крузервейті: три (один захист)

Титулів в хевівейті: вісім (чотири захисти)

Пам'ятні перемоги в хевівейті: Бастер Даглас, Джордж Форман, Ларрі Холмс, Ріддік Боу, Рей Мерсер, Майк Тайсон (двічі), Майкл Мурер.

Мабуть, лише Евандер Холіфілд може конкурувати з Олександром Усиком за неофіційний статус кращого крузера в історії, але американець став великим і в хевівейті, в той час як боксер з українського Сімферополя тільки намагається повторити його шлях.

Холіфілд практично у всіх боях в суперважкій вазі поступався суперникам в габаритах, що не завадило йому сколотити феноменальну кар'єру. «Real Deal» виграв перші 10 боїв після переходу в суперважку вагу, в тому числі і нокаутом в 1990 році зупинив Бастера Дугласа в його першому бою після шокуючої дострокової перемоги над Майком Тайсоном.

Пізніше Холіфілд провів трилогію з Ріддіком Боу, програвши два з трьох боїв, але знову став чемпіоном світу після перемоги над Майком Тайсоном в 1996 році. Потім був знаменитий реванш з відкушеною мочкою вуха і два конкурентних бої з Ленноксом Льюїсом.

У Холіфілда були злети і падіння, але незмінним залишалося одне - Евандер завжди був конкурентоспроможним і видавав видовищні бої. Так було навіть в 46-річному віці, коли у американця у 2008 році вкрали перемогу над Миколою Валуєвим.

Девід Хей (Великобританія)

Послужний список: 28-4 (26 КО)

Титулів в крузервейті: один (один захист)

Титулів в хевівейті: один (один захист)

Пам'ятні перемоги в хевівейті: Монте Барретт, Микола Валуєв, Джон Руїс, Дерек Чісора.

Девід Хей був королем крузервейту в 2000-х роках, зібравши в своїх руках титули WBA, WBO і WBC при єдиній поразці нокаутом від Карла Томпсона в 2004 році.

В якості повноцінного супертяжа британець дебютував в листопаді 2008 року, коли в п'ятому раунді побив Монте Барретта. Через рік Хей рішенням суддів зупинив величезного Миколу Валуєва і заволодів поясом WBA, після чого провів дві успішні захисту титулу в боях з Джоном Руїсом і Одлі Харрісоном.

На більше Хею було неможливо розраховувати, адже в ті роки суперважким дивізіоном беззастережно правил піковий Володимир Кличко. У липні 2011 року Кличко-молодший в односторонньому бою наочно продемонстрував Хею, як користуватися перевагою в габаритах і відібрав у боксера з Лондона пояс WBA. Девід виглядав жалюгідно в своїх спробах виправдати поразку від Кличка травмою пальця ноги, але потім повернувся ефектним нокаутом в бою з Дереком Чісорою. Втім, проблеми з плечем завадили Хею отримати ще один титульний бій.

Девід Хей ні в якому разі не був великим супертяжем, але він був досить гарний, щоб забрати титул у суперника, якому поступався в зрості на 22 сантиметри. А це багато що говорить про його боксерські навички.

Томаш Адамек (Польща)

Послужний список: 53-6 (31 КО)

Титулів в крузервейті: один (один захист)

Титулів в хевівейті: не завоював

Пам'ятні перемоги в хевівейті: Анджей Голота, Кріс Арреола, Майкл Грант, Едді Чемберс, Стів Каннінгем.

Томаш Адамек сколотив вражаючу кар'єру, в якій були титули в двох вагових категоріях, але замахнутися на пояс в хевівейті поляку все ж не вдалося.

Проте, Адамек точно може пишатися своїми досягненнями в суперважкому дивізіоні. Томаш почав з нокауту в бою з Анджеєм Голотою, а потім здобув ще п'ять перемог, що в кінці кінців вивело його на бій з чемпіоном WBC Віталієм Кличком. Ось тут справи у поляка і пішли на спад - у Кличка-старшого Адамек не виграв жодного раунду, програв нокаутом в кінцівці бою і більше ніколи не претендував на чемпіонський бій.

Чому ж Томаш Адамек стоїть в одному ряду з Холіфілдом і Хеєм? Все ж поляк, незважаючи на скромні габарити, добув кілька гучних перемог і заробив титульний бій, нехай і в протистоянні з Віталієм Кличком у нього не було ніяких шансів на успіх.

Вони провалилися

Джеймс Тоні (США)

Послужний список: 77-10-3 (47 КО)

Титулів в крузервейті: один (один захист)

Титулів в хевівейті: не завоював

Пам'ятні перемоги в хевівейті: Евандер Холіфілд, Фрес Окендо

Джеймс Тоні міг би опинитися в рейтингу успішних крузерів, якби не його провалений тест на наркотики, і дещо ще.

Боксер на прізвисько «Гасіть світло» вважається одним з найобдарованіших бійців свого покоління, хоча у нього завжди були проблеми з дисципліною.

Тоні ставав чемпіоном світу в трьох вагових категоріях і намагався взяти штурмом хевівейт, але після перемоги над 40-річним Евандером Холіфілдом і успіху в чемпіонському бою з Джоном Руїсом провалив допінг-тест і миттєво розлучився з титулом.

У Тоні було ще кілька значущих боїв в суперважкій вазі, але перемогти Сема Пітера і Хасіма Рахмана він не зміг.

Джеймса Тоні завжди будуть пам'ятати і як великого бійця, і як людину, яка не зуміла через свій характеру на 100% реалізувати себе в хевівейті.

Дуайт Мохаммед Каві (США)

Послужний список: 41-11-1 (25 КО)

Титулів в крузервейті: один (один захист)

Титулів в хевівейті: не завоював

Пам'ятні перемоги в хевівейті: немає

Дуайт Мохаммед Каві був нестримною машиною в напівважкому і важкому дивізіонах. В його резюме досить гучних перемог, а в 1986 році «Бензопила з Кемдену» організував 15-раундове пекельне випробування для Евандера Холіфілда, програвши розділеним рішенням суддів у бою, який став для Каві пропуском до Міжнародної зали боксерської слави.

Що по суперважкій вазі? А в хевівейті справи у 170-сантиметрового боксера з Балтімора йшли не так добре. У 1988-му він нокаутом в сьомому раунді програв Джорджу Форману і більше не робив спроб підкорити цей дивізіон.

Дуайт Мохаммед Каві - той приклад яскравого і талановитого боксера, який був занадто малий, щоб створити проблеми топовим супертяжам свого часу.

Карлос де Леон (Пуерто-Ріко)

Послужний список: 53-8-1 (33 КО)

Титулів в крузервейті: чотири (чотири захисти)

Титулів в хевівейті: не завоював

Пам'ятні перемоги в хевівейті: немає

Люди стали забувати, наскільки хороший був Карлос де Леон у важкій вазі в 80-ті, хоча і у нього були свої злети і падіння.

Пуерториканець чотири рази ставав чемпіоном WBC, але тричі втрачав свій титул, в тому числі і один раз нокаутом в бою з Евандером Холіфілдом. Проте, Де Леон кожен раз виявляв стійкість і рішучість, щоб знову подолати шлях до чемпіонства.

Де Леон увірвався в хевівейт в 1995 році... і відразу ж на 49-й секунді дебютного бою нокаутом програв тому самому Коррі Сандерсу. Остаточно на пенсію «Цукровий» пішов після дострокової поразки в третьому раунді від данця Брайана Нільсена.

Карлос Де Леон помер в січні 2020 року від зупинки серця.

Теги: Усик, Александр Усик , Александр Усик Википедия, Олександр Усик ,Олександр Усик Вікіпедія,Украина,Україна,Спорт,новини,новини Спорту,Новости,Новости спорта,Спортивные новости,Спортивні новини,бокс, Энтони Джошуа,Джошуа,Джошуа - Усик,Джошуа Википедия,Джошуа Вікіпедія,Ентоні Джошуа Вікіпедія,Энтони Джошуа Википедия,Бастер Даглас, Джордж Форман, Ларрі Холмс, Ріддік Боу, Рей Мерсер, Майк Тайсон , Майкл Мурер,Даглас, Форман, Холмс, Боу, Мерсер, Тайсон , Мурер,Евандер Холіфілд,Холіфілд, Бастер Дуглас,Дуглас,Ріддік Боу,Девід Хей,Хей,Монте Барретт, Микола Валуєв, Джон Руїс, Дерек Чісора,Барретт, Валуєв, Руїс, Чісора,Томаш Адамек,Адамек, Кріс Арреола, Майкл Грант, Едді Чемберс, Стів Каннінгем,Голота, Арреола, Грант, Чемберс, Каннінгем,Анджей Голота,Джеймс Тоні ,Тоні , Евандер Холіфілд, Фрес Окендо, Холіфілд, Окендо,Дуайт Мохаммед Каві,Карлос де Леон
Автор: admin.sportcomua

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео