ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Прес-конференція Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Естонії Каї Каллас 24.04.2023

341575 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Наші переговори змістовні. Ми встигли обговорити весь спектр питань, які мають значення саме зараз. У першу чергу наші можливості на передовій. Важливо, щоб усі наші партнери зараз були максимально рішучими та максимально швидкими в постачанні обіцяної зброї, щоб ми могли максимально прискорити завершення війни – звільнити нашу землю та відновити повну силу міжнародного права. 

Друге – це наша політична взаємодія, рух до набуття повноправного членства в Євросоюзі й НАТО. Сьогодні ми обговорили наші очікування від Вільнюського саміту Альянсу. Зараз саме той час, коли Альянс потребує амбітних рішень. Надійна безпека в Європі може ґрунтуватися лише на повній визначеності у відносинах на східному фланзі НАТО – передусім у відносинах між Україною та НАТО. Потрібне позитивне політичне рішення Альянсу щодо вступу України, і я дякую Естонії за підтримку саме такого посилення НАТО та за фіксацію в підписаній нами декларації нашої спільної мети. 

Звичайно, говорили сьогодні про відбудову. Естонія стала першою державою, яка почала практичне відновлення на нашій землі – тут, у Житомирській області, в Овручі. Це правильний приклад для багатьох інших партнерів. І я впевнений, багато зробимо разом».

Прес-конференція Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Естонії Каї Каллас за підсумками зустрічі в Житомирі.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео