ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Судитимуть колишнього викладача історії, який став «депутатом народної ради днр»

Судитимуть колишнього викладача історії, який став «депутатом народної ради днр»
393626 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність України й колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1 КК України).
У 2018 році доцент історії – колишній викладач Донецького національного університету ім. Василя Стуса став псевдодепутатом «народної ради днр» від партії «донецька республіка». З березня 2023 року чоловік почав проводити прийоми громадян, на яких інформує їх про можливості співпраці з окупаційною адміністрацією та закликає підтримувати державу-агресора.
 
 
Також обвинувачений поєднує роботу «депутата» з викладацькою діяльністю в одному з фейкових вишів. Науковець викладає геральдику, зручну для загарбників «історію» та видає книги й статті про «великих» московських князів. У своїх роботах автор викривлює факти, активно просуваючи російські наративи.
 
За таку діяльність чоловіку «пощастило» потрапити до санкційних списків Ради національної безпеки і оборони України, урядів ЄС, Великої Британії, Канади й Швейцарії. Він не може вести бізнес, орендувати майно, займатися торгівлею, відкривати банківські рахунки та використовувати кошти з наявних карток на території цих країн.
 
Спеціальне досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі громадянин перебуває в розшуку. За вказані дії йому максимально загрожує ув’язнення на 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео