ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

В Україні запрацює реєстр педофілів

В Україні запрацює реєстр педофілів
37440 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще один крок у захисті прав дітей: 19 грудня Верховна Рада ухвалила Закон №0887 щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за педофілію.

Законом передбачено доповнення статтею 6-1 до Кримінально-виконавчого кодексу, з таким змістом: "Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи"- автоматизована електронна база даних, створена для забезпечення збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення даних про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, у тому числі осіб, судимість яких за такі злочини знята або погашена у встановленому законом порядку.

Яка саме інформація буде вноситись до реєстру?

Інформація про особу вноситься на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. У разі, якщо особа вчинила злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи до створення реєстру, інформація про таку особу вноситься до реєстру за клопотанням прокурора на підставі ухвали суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання.

Виключення з реєстру:

Інформація про особу виключається з реєстру у разі скасування обвинувального вироку або ухвали суду.

Хто має доступ до реєстру?

Цей реєстр перебуватиме у віданні Міністерства юстиції.

Користувачами реєстру є керівники прокуратур та органів досудового розслідування, прокурори, слідчі та інші уповноважені особи Національної поліції та Державного бюро розслідувань.

Право на отримання інформації щодо факту перебування конкретної особи в реєстрі має, зокрема будь-яка фізична особа

щодо інформації про себе; сільські, селищні та міські голови, керівники державних адміністрацій, інших органів державної влади та місцевого самоврядування - щодо осіб, які претендують на заняття посади керівника (заступника керівника) дошкільного навчального закладу, середнього навчального закладу, позашкільного навчального закладу, закладу охорони здоров’я або іншої установи та організації, зобов'язаної здійснювати нагляд за малолітніми особами або надавати послуги медичного, навчального та соціального характеру малолітнім особам, та належать до їхньої сфери управління.

Наразі статтею 152 Кримінального кодексу України, встановлено, що зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди, карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років. Проте після набрання Законом чинності, відповідальність посилюється до позбавлення волі від 10 до 15 років, а якщо злочин вчинений повторно, особу засуджують до 15 років або до довічного позбавлення волі.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадуємо, що в Україні працює Єдиний реєстр випадків домашнього насильства і насильства за ознакою статі.

Теги: реєстр педофілів,Київ, закон

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео