ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

По воді Дніпра розходиться біла пляма. Що це?

По воді Дніпра розходиться біла пляма. Що це?
105195 ПЕРЕГЛЯДІВ

Соцмережі Дніпра вибухнули відео про невідому білу пляму на Дніпрі, що розходиться від колектора поблизу ресторану “Поплавок”. Що несе забруднена вода і звідки вона взагалі взялася – далі. 

Професійний будівельник, голова ГО “Народна платформа” Олег Шапка стверджує: це вода, яку відкачують з одного зі стовбурів метро. Можливо, з 11-го, що знаходиться поблизу “Озерки”.

“Щоб тримати забій у нормальному стані, воду потрібно весь час відкачувати. Зазвичай це чиста вода, але зараз бачимо, що вона з коаліном, тобто білою глиною. Треба терміново ухвалювати якісь рішення”, - вважає він.

За його словами, це може призвести до обвалу гірської породи, а значить, до серйозних проблем:  від просідання ґрунтів – до більш масштабних наслідків.

Директор ПАТ “Дніпрометробуд” Станіслав Таран здивувався запитанню. Попросив показати відео, після чого зателефонував своїм співробітникам. Ті кажуть, що не винні у цій ситуації.

«Люди під землею, насоси працюють у нормальному режимі. Зміна тільки-но завершилася. Відкачка триває, білої води немає, і звідки вона взялася, не маю гадки", - сказав Станіслав Таран.

Він показав на мапі два стовбури метро, на яких наразі працюють його підлеглі, – №14, біля ЦУМу, та №11, біля Озерки. Вони від “Поплавка” далеко. Найближче – стовбур №1, де працюють представники генпідрядника — компанії “Лімак”. На будмайданчик охоронець нас не пропустив, однак виконробу зателефонував. Через деякий почули таку відповідь: “Сказали, що в нас все гаразд”.

Звідки ж тече вода з коаліном? Яку загрозу вона несе місту? Ми продовжуємо досліджувати цю тему й готуємо інформаційний запит до міськради Дніпра з проханням пояснити, що саме зливають у Дніпро в районі Набережної і чи, дійсно, це пов’язано із будівництвом метро.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео