ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Представники «Самозахисту підприємців» пікетували Дніпропетровський окружний адмінсуд

Представники «Самозахисту підприємців» пікетували Дніпропетровський окружний адмінсуд
64408 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вони протестували проти затягування розгляду їх позову проти чиновників міськради Дніпра, в якому вимагали визнати незаконним демонтаж кіосків співробітниками КП УРЕА та відшкодували збитки за втрачене майно.

Микола Захаров мав три кіоски, в яких торгував харчовими продуктами. Два роки тому його МАФи зруйнували. Відтоді чоловік судиться з чиновниками. Каже: всі документи на кіоски, в тому числі й договори оренди в нього були.

«За вказівкою Філатова наші кіоски, в тому числі й мої, зламали екскаватором разом з товаром, з кодиціонерами, все завантажили й вивезли в невідомому напрямку», — розповідає підприємець/

Мітингувальники вважають, що демонтаж кіосків 54-х ФОПів - це помста членам «Самозахисту підприємців». Оскільки чиновники діяли вибірково — ятки інших бізнесменів не чіпали.

«Ми пройшли апеляцію, касацію і ось справа повернулась сюди, тому що касація сказала, що ми праві, а судді виявились безграмотними у нас, — каже голова ГО «Самозахист підприємців» Віктор Боровинський. — Той, хто ламав екскаватором кіоски, хто тирив металобрухт тепер не відповідачі, суддя вивела їх з-під удару».

Демонтовані МАФи здали на металобрухт, хоча це приватне майно і його мали повернути власникам, — вважають підприємці. Марія Самітова одна з тих, хто намагається отримати грошову компенсацію: «В мене йде паралельний процес. Я бачу, що суддя розбирається у справі і вимагає, щоб провели перерахунок через інфляцію. А ця суддя про суму взагалі не говорить, а це означає, що вона не збирається цю суму розглядати і нічого йому повертати».

Дії чиновників міськради Дніпра оскаржуються в судах різних інстанцій вже 2,5 роки. У місцевому правосудді підприємці вже зневірилися. Поспілкуватися з мітингувальниками вийшов суддя-спікер Андрій Рищенко. Він відповів на всі їхні питання.

«Я розумію цих людей, вони дуже занепокоєні, своєю долею і долею свого майна, — говорить суддя-спікер Андрій Рищенко. — Всі зараз зрозуміли, що їх голос має бути почутим. Він дійсно був почутий, ми вийшли, щоб роз`яснити позицію суду».

На судове засідання чиновники Дніпровської міськради не з`явилися, як і представники КП УРЕА та «Інспекції з питань благоустрою». Причини — епідемія коронавірусу та участь в іншому судовому засіданні. Суддя Лілія Букіна кілька годин досліджувала матеріали справи. Віктор Боровинський намагався довести: міськрада нищила кіоски під приводом відсутності паспортів прив`язки, які сама ж не надавала через відсутність комплексної схеми розміщення МАФів. До речі, цей документ чиновниками Бориса Філатова досі не розроблений, хоча існує відповідне рішення суду...

Проте захистити свої права голові «Самозахисту підприємців» в окружному адмінсуді не вдалося. В адміністративному позові ТОВариству «Тіслав» суддя Лілія Букіна відмовила повністю.

Теги: підприємці,Адміністративний суд, Дніпро,демонтаж,МАФи

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео