ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Що відбулось зі світовою економікою через коронакризу? Скільки людей втратило роботу?

Що відбулось зі світовою економікою через коронакризу? Скільки людей втратило роботу?
103877 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуація, з якою цього року зіштовхнулись всі країни, наклала величезний відбиток на світову економіку. За даними досліджень Міжнародної організації праці, скорочення були максимальними. Весь світ втратив в 4 рази більше робочих місць, ніж під час кризи 2008-2009 років. 250 мільйонів, така цифра в останнє була зафіксована за цим показником.

8,8% робочого часу скоротили по всьому світу протягом 2020 року. У відношенні до людей, це майже 255 мільйонів робочих місць. Це більшою мірою пояснюється тим, що робочий час для всіх скоротили майже вдвічі. Особливо ця статистика відбилась на тих, хто працює за найманням. Адже скоротили майже 114 мільйонів осіб. Більша частина цих людей зі сфери обслуговування або за сфери туристичного бізнесу.

Майже 71% людей пішли з роботи не стільки через безробіття, скільки через бездіяльність. Локдаун спричинив дуже багато перешкод, з якими більшість просто не змогла впоратись самотужки. Загальні доходи, які отримували люди, зараз скоротилися на 8,3%. У сумі це складає $3,7 трлн, що становить 4,4% глобального ВВП.

Як зазначають у МОП, така проблема найсильніше відбилася на жінках. Адже 5% осіб жіночого полу втратили робочі місця через пандемію. В той самий час лише 3,9% чоловіків втратили робочі місця. Якщо ж орієнтуватись за віковим показником, то більшою мірою робочі місця втратила молодь. На неї прийшлося 8,7%, в той час, як на дорослих лише 3,7%.

20% зайнятості скоротили саме у сферах сектору послуг з розміщення та харчування. Їм довелося прибрати частину штату через те, що вони зовсім не працювали, тож і заробітну плату їм видавати немає з чого. Коли все повернеться на свої місця, ніхто не знає. Та чи повернеться взагалі? Експерти не можуть відповісти. Багато хто вже перелаштувався, багато хто прогорів. Тож висновків поки немає. Будемо чекати на закінчення пандемії, яке у разі вдалого вакцинування буде вже незабаром.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео