ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Ремонт доріг в Україні

Ремонт доріг в Україні
147961 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські дороги у світовому рейтингу якості доріг посідають одне з останніх місць. Приблизно 95% автошляхів України перебувають у незадовільному стані, а більшість з них потребують повного оновлення. Через погані дороги зазнають потерпань економіка, освіта, соціальні зв’язки. Якщо говорити про причини такої ситуації, то вона не одна. Це не тільки бідність та корупція. Це також бюрократія та власна безвідповідальність. Не раз можна було побачити як асфальт кладуть на сніг, а дороги ремонтують граблями. У зв’язку з цим, гроші, які були виділені на ремонт просто закопували в землю. Проте, 2020 рік став переломним щодо управлінських підходів. Для цього було прийнято ряд законів, які допомогли країні нарешті отримати кращі автошляхи.
За 2020 рік Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" чудово впоралось з поставленою задачею – із 4200 кілометрів доріг, що мали бути відремонтовані 3900 вже здані в експлуатацію. Реставрація дорожнього покриття зачепила абсолютно всі регіони України. Передовиками за кількістю відбудованих автошляхів стали Харківська, Закарпатська, Запорізька, Сумська та Хмельницька області. Основна увага приділялась розбудові автобанів. Адже завдяки тому, що максимально дозволена швидкість на таких дорогах 110-130 км/год, подорожі між містами України стають набагато комфортнішими, а головне водії значно економлять час. Значну увагу приділили створенню правильних роздільних смуг, що виключатимуть можливість лобових зіткнень. Також не обійшлося й без реконструкції штучних споруд типу мостів, підземних пішоходів, відбійників тощо.
Варто відзначити, що багато зроблено задля безпеки на дорозі, як для водіїв так і для пішоходів. Встановлено дорожні знаки із світловідбивним покриттям, підсвіткою, побудовано різнорівневі пішохідні переходи. Такі проєкти значно зменшують випадки ДТП на дорогах України. Найбільший фінансовий внесок звичайно з дорожнього фонду держави, проте також була підтримка міжнародних організацій та за рахунок Стокгольмського арбітражу.
Укравтодор представили онлайн-мапу, на якій можна знайти всю необхідну інформацію щодо ремонту доріг. Таку карту зробили також з метою слідкування за роботою робітників, які займаються відновленням автошляхів. Тепер можна отримати актуальну та правдиву інформацію щодо стану проїзду, про об’єкти дорожнього сервісу. А ще на самій мапі є модуль для заклику, де можна поскаржитись на поганий стан доріг. Наприклад, їдучи автошляхом, у громадянина виникають питання щодо освітлення, сміття на узбіччі або ж перешкоді руху, він може за допомогою браузера звернутися до Укравтодору.
Якщо дороги державного значення будуються, то у сільських місцевостях ситуація значно гірша. Що робити у такій ситуації? Насамперед, потрібно з’ясувати приналежність автошляху до певної категорії, тобто це дороги державно чи місцевого значення, або ж комунальної власності селища чи села. Місцева влада має право вимагати забезпечення нормальних умов пересування по автошляхах. Адже, ситуація, яка складається останніми роками досить невтішна. Необхідно вимагати проведення обстежень, виділення коштів на ремонт доріг, приведення до нормального стану узбіч.
На сьогоднішній день на ремонт доріг України виділено понад 80 млрд гривень. У 2021 році Державне агентство автомобільних доріг мають намір побудувати та реставрувати майже 7 тис кілометрів доріг, також відновити 150 мостів та долучити незалежний технічний контроль на будівництво 2,5 тис кілометрів магістралей. У цьому році мають намір повністю відновити дороги державного значення на Прикарпатті. Майже 250 мільйонів гривень виділять на ремонт доріг Київ – Суми – Харків у межах Чернігівської та Сумської областей.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео