ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Перші проєкти водневої енергетики в Україні!

Перші проєкти водневої енергетики в Україні!
9580 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли, що у 2022 році в Україні стартують пілотні проєкти у сфері водневої енергетики. Заступник Міністра енергетики України, Ярослава Демченкова, розповіла про те, що вже є ряд підприємців, які готові впровадити пілотні проєкти, які підготувала держава. Вони навіть встигли створити Водневий альянс, який займатиметься всіма спірними питаннями, у разі їхнього виникнення.

Звісно розпочинатимуть призводити це до життя поступово. Спершу працюватимуть з кластерами, які складатимуться з виробництва водню, транспортування та використання цієї речовини. Для початку планують охопити невеликий простір, проте трохи згодом державі хотілося б перевести на нього всю країну. Але перед цим існує необхідність у створенні власної системи, тобто ринку споживання. А для цього і втілюватимуть у життя такі проєкти.

Цього року в Україні відбудеться старт розробки Водневої стратегії. Над її створенням працюватимуть: авторитетні міжнародні компанії та вітчизняні експерти, разом зі Світовим банком. Останній допомагатиме із визначенням компанії, яка займатиметься підготовкою стратегії, яку пропрацьовуватимуть експерти.

На сьогодні в Україні вже встигли провести дослідження, які стосуються потенціалу розвитку водневої енергетики та використання водню на транспорті. Також аналітики вже змогли здійснити оцінку того, як це впливатиме на екологію. Зараз залишилось лише провести науково-технічне дослідження, яке необхідне для того, аби перевірити наявність слабких місць в Стратегії. Коли всі етапи вже будуть пройдені, в Україні розпочнуть призводити до життя цей проєкт. Аналітики поки не беруться оцінювати, до чого призведе розвиток Стратегії, проте за попередніми даними, це сприятиме покращенню екологічної ситуації.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео