ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Сервісна послуга «SMS-Маяк» - один із методів захисту від рейдерів!

Сервісна послуга «SMS-Маяк» - один із методів захисту від рейдерів!
44466 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сервісна послуга «SMS-Маяк» реалізується в рамках пілотного проекту Міністерства юстиції України і дозволяє попередити злочинні наміри щодо проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно сторонніх осіб.
"Послуга є платною. Відтак, інформування про зміни статусу об’єктів нерухомого майна коштуватиме 30 грн./міс. за 1 об’єкт., інформування про початок і перебіг реєстраційної процедури - 300 грн./міс. за 1 об’єкт.", - зазначає Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів)
Щоб скористатись послугою «SMS-Маяк» необхідно отримати реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна. Це індивідуальний номер, який присвоюється окремо кожному визначеному об’єкту нерухомого майна при проведенні державної реєстрації права власності на нього вперше, не повторюється на всій території України і залишається незмінним протягом усього часу існування такого об’єкта.
Реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна присвоюється державним реєстратором за допомогою Державного реєстру прав.
Таким чином, власникам об’єктів нерухомого майна, права на які отримані до 01.01.2013 року та оформлені у відповідності до законодавства, яке діяло на момент їх виникнення, для користування послугою СМС інформування необхідно зареєструвати свої права у Державному реєстрі прав.
Щоб отримувати повідомлення на електронну пошту, власнику об’єкта нерухомого майна необхідно здійснити наступне:
У випадку якщо права виникли та оформлені до 01.01.2013 року, відповідно до законодавства, яке діяло на момент їх виникнення, зареєструвати свої права у Державному реєстрі прав у державного реєстратора або нотаріуса. Під час звернення до суб’єкта державної реєстрації чи нотаріуса обов’язково потрібно вказати електронну адресу як адресу для зворотного зв’язку;
 У випадку якщо права зареєстровані у Державному реєстрі прав, однак, адреса електронної пошти не була надана власником, звернутись до суб’єкта державної реєстрації чи нотаріуса для внесення відповідних змін до відомостей та включити свою електронну адресу до відомостей про право власності (поле “Додаткові відомості”).
Пам’ятайте❗ Державний реєстратор зобов’язаний невідкладно повідомляти власника об’єкта нерухомого майна, щодо якого подано заяву, а також відповідного користувача, обтяжувача, про подання/отримання заяви на проведення реєстраційних дій.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео