ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

1100 доларів хабара: за процесуального керівництва спецпрокуратури на Черкащині затримано заступника військового комісара

1100 доларів хабара: за процесуального керівництва спецпрокуратури на Черкащині затримано заступника військового комісара
47652 ПЕРЕГЛЯДІВ

22.04.2021 за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт вимагання та одержання службовою особою Лисянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки неправомірної вигоди.

Ми в телеграм: https://t.me/spcru

Слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями установлено, що заступник військового комісара з територіальної оборони Лисянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагав та одержав неправомірну вигоду від громадянина України в розмірі 1100 доларів США. За вказану суму майор обіцяв «вирішити» питання щодо надання відстрочки від призову вказаного громадянина на строкову військову службу, використовуючи особисті зв’язки у Смілянському об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Безпосередньо після одержання заступником підозрюваним неправомірної вигоди в сумі 1100 доларів США, останнього затримано на місці вчинення кримінального правопорушення.



Затримання здійснювалося слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та 10 відділу ДВКР СБУ за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Суму неправомірної вигоди в затриманого майора вилучено.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Затриманому готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Згідно з ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Черкаська спеціалізована прокуратура,викрито,затримано,хабар,1100 доларів США,вимагання,одержав ,неправомірна вигода,заступник військового комісара

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео